Sat Nam Rasayan – hluboká relaxace, uvolnění stresu a napětí

P628321001_uprs„Duše volně plyne“

Sat Nam Rasayan je tisíce let staré umění, které k nám přišlo s tradicí Kundaliní jógy (Jógy Vědomí). V překladu ze sanskrtu znamená „Duše volně plyne“. Donedávna to byla tajná technika, která byla předávána jen z mistra na žáka. Mistr přitom v průběhu svého života stačil předat toto učení jen několika pokročilým žákům.

Od roku 1989 toto umění vyučuje Guru Dev Singh Ph.D. veřejně, a to v pověření Yogi Bhajana. Guru Dev Singh je původem z Mexika. Studoval jak šamanismus, tak později Kundaliní jógu. Univerzita v Colombu mu propůjčila čestný doktorát za úspěchy v komplementární medicíně. Umění Sat Nam Rasayan vyučuje v Americe, v Mexiku a v Evropě.

Individuální setkání

Při Sat Nam Rasayan klient jen leží a odpočívá. Já vstoupím do stavu hluboké meditace a otevřu posvátný prostor neutrality a ticha, kterému se říká „shuniya“ (přeloženo ze sanskrtu to znamená „prázdný prostor“).

Poté si uvědomím klienta a prostor „shuniya“ se promění. Je možné pocítit tok energie v těle, napětí ve svalech, nerovnováhu na úrovni čaker, meridiánů a jiné bloky. Postupně uvolňuji bloky a napětí na úrovni těla, mysli a psychiky. Výsledkem je hluboká relaxace.

Prázdný prostor „shuniya“

Říká se, že v prostoru neutrality a ticha „shuniya“ se uvolní energie duše, která může volně plynout a tělo se v této hluboké relaxaci samo se léčí a nachází si novou rovnováhu. Při Sat Nam Rasayan pracuji na jemněhmotné úrovni a používám jen pohyb vědomí. Přesto je tento druh umění velmi účinný a u mých klientů oblíbený. Jak říkal Yogi Bhajan „Nevěřím na zázraky. Spoléhám na ně.“

„V Sat Nam Rasayan se nepoužívá nic kromě pozornosti a transcendentálního vědomí. Celý proces funguje jako sval, kterým pohnete, abyste vyvolali změny v realitě. Pouhou pozorností je možné kontrolovat pět elementů a pránické tělo.”
– Guru Dev Singh


Místo setkání: Jóga Ateliér (nedaleko metra Skalka), V Olšinách 3383/126a, Praha 10 – Strašnice

Délka individuálního setkání: 60 minut

Cena: 1 200 Kč

Kontakt: Gábina Janská, gabina@BeTheLight.cz

 

Napsat komentář